Σιωπηλό έμφραγμα: Πως να το αναγνωρίσετε.

Μαΐ 27, 2019 (0) σχολια

Το έμφραγμα είναι από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, καθώς τα συμπτώματά του είναι σφοδρά, και οι συνέπειές του δυσάρεστες. Υπάρχουν, όμως, και εμφράγματα τα οποία δεν παρουσιάζουν κανένα φανερό σύμπτωμα. Ονομάζονται σιωπηλά, είναι πιο συνηθισμένα στις γυναίκες και στους διαβητικούς, και αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέχετε.

Κόπωση

Ίσως το πιο συνηθισμένο σημάδι ενός σιωπηλού εμφράγματος. Η ροή του αίματος στην καρδιά μειώνεται, και αυτό δημιουργεί το αίσθημα κόπωσης. Μιλήστε στον γιατρό σας για να κανονίσετε ένα καρδιογράφημα.

Δυσφορία στο λαιμό ή στο σαγόνι

Αν αισθάνεστε περίεργη δυσφορία στον λαιμό, τον αυχένα, το σαγόνι ή σε ένα μόνο δόντι, μπορεί να είναι σημάδι εμφράγματος.

Αναστάτωση στο στομάχι

Αρκετές φορές, ένα σιωπηλό έμφραγμα μπορεί να προηγηθεί συμπτωμάτων όπως ναυτία, εμετός ή γενικότερη δυσφορία στο γαστρεντερικό σύστημα. Αν το αισθανθείτε, σε συνδυασμό με την δυσφορία στον λαιμό, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Καούρα

Η καούρα, μετά από ένα βαρύ γεύμα, είναι φυσιολογική. Αν, όμως, εμφανιστεί χωρίς κάποιον εμφανή λόγο, τότε μπορεί να είναι σημάδι εμφράγματος. Ο πόνος στο στήθος μπορεί να εκδηλωθεί αρχικά με αυτή την μορφή.

Προβλήματα στην αναπνοή

Αν καθημερινές δραστηριότητες, σας κόβουν την ανάσα, πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση. Μπορεί να υποδηλώνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ένα άλλο σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσετε, είναι το να σας κόβεται η ανάσα όταν ξυπνάτε το πρωί.

Πόνοι στην μέση, τα χέρια ή το στήθος

Αν αισθανθείτε αυτά τα συμπτώματα χωρίς κάποιον λόγο, όπως για παράδειγμα, πόνοι στα χέρια μετά από έντονη γυμναστική, τότε θα ήταν καλό να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Please follow and like us:

Comment (0)

Leave a Comments