Πως να κερδίσετε χρόνο με την οικογένεια.

Μαΐ 13, 2019 (0) σχολια

Η δουλειά, η προετοιμασία του φαγητού, το πλύσιμο των ρούχων είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά μπορεί να μας στερούν καθημερινά χρόνο από το να περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μας. Πώς θα καταφέρουμε λοιπόν να εξοικονομήσουμε περισσότερο χρόνο για τις σημαντικές στιγμές με την οικογένειά μας;

Ξαναφτιάξτε τη λίστα σας.

Χωρίστε την σε 3 κατηγορίες:

  • πρέπει,
  • μην και
  • κάποιος άλλος.

Περάστε από κάθε σημείωση που έχετε κάνει, και αναρωτηθείτε τι θα συμβεί αν δεν το κάνετε. Αν μείνει κάτι πίσω, αν γίνει αργότερα ή και καθόλου; Πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να σβηστεί και δεν χρειάζεται να συμβεί. Αν κάνετε κάτι από ενοχές ή συνήθεια, μετακινήστε το στα μην. Δείτε τι είναι αυτό που μπορεί να γίνει από το σύντροφό σας και όχι απαραίτητα από εσάς.

Χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε.

Εκμεταλλευτείτε ό,τι διαθέτετε. Ζητήστε από την νταντά ή τη μαμά σας, να ετοιμάσει φαγητό, ή ζητήστε βοήθεια από όποιο φίλο βρίσκεται κοντά σας. Απλώς να προσέχετε μην κάνετε κατάχρηση της γενναιοδωρίας των άλλων.

Στηριχτείτε στην τεχνολογία.

Φτιάξτε το πρόγραμμά σας στο κινητό και βάλτε ειδοποιήσεις που θα ακούτε. Μπορείτε να κερδίσετε χρόνο για παράδειγμα, κάνοντας παραγγελία τα ψώνια σας από το σούπερ μάρκετ online, για να σας τα φέρει στο σπίτι.

Διπλασιάστε την ποσότητα φαγητού.

Αντί να μαγειρεύετε κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα, φτιάξτε τη διπλή ποσότητα ενός φαγητού και βάλτε το σε τάπερ για να υπάρχει φαγητό και τις επόμενες ημέρες.

Μάθετε τον εαυτό σας και τις προτεραιότητές του.

Όταν εγκαταλείπετε την έννοια της τελειότητας, του ιδανικού στα μάτια σας και στα μάτια όλων, βρίσκετε και περισσότερο χρόνο. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με υπερήρωες. Αποδεχθείτε τελικά, ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Δεν πειράζει, δεν θα πειράξει. Ο χρόνος με τους αγαπημένους σας, σε έναν περίπατο, σε μια ταινία, είναι πολύτιμος.

Please follow and like us:

Comment (0)

Leave a Comments