Ας μιλήσουμε επιτέλους για ΑΞΙΑ!!

Δεκ 11, 2019 (0) σχολια

«Μπορεί να είναι και 20 ευρώ το μήνα», είναι η μόνιμη μου απάντηση τώρα τελευταία. Γιατί η μόνιμη ερώτηση είναι «πόσο κοστίζει μία ασφάλεια υγείας για το παιδί μου».  

Η ασφάλεια υγείας του παιδιού σας όμως, δεν είναι το πάγιο σας στο τηλέφωνο. Δεν είναι τα 5 πακέτα τσιγάρα, που επίσης κοστίζουν 20 ευρώ.

Η ασφάλεια υγείας του παιδιού σας, δεν έχει κόστος. Έχει ΑΞΙΑ.  Γιατί με το αντίστοιχο κόστος των 5 πακέτων τσιγάρων , «αγοράζετε» για την υγεία του παιδιού σας, 1.000.000€. Εντάξει, δεν μπορείτε να αγοράσετε μια Bugatti με αυτά τα λεφτά, αλλά «αγοράζεις» την αξία των κάτωθι:

  • Επιλογή. Την επιλογή του να προστρέξεις στους γιατρούς και στα νοσοκομεία που ΕΣΥ θεωρείς κατάλληλα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας του παιδιού σου. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χωρίς εράνους, χωρίς αναμονές, χωρίς ταλαιπωρίες.  Θέλεις να πας σε ιδιωτικό; Κανένα πρόβλημα. Θα πας, θα καλύψει το κόστος η ασφάλεια και εσύ  θα ασχολείσαι μόνο με το παιδί σου. Θέλεις δημόσιο; Κανένα πρόβλημα. Θα αποζημιώνεσαι για κάθε ημέρα που θα είναι το παιδί σου στο νοσοκομείο και έτσι, θα μπορείς να καλύψεις τα έξοδα που προκύπτουν από τη νοσηλεία ΚΑΙ στο δημόσιο. Θέλεις εξωτερικό; Έφυγες. Έτρεξες για παιδί σου στα πέρατα της γης, χωρίς να έχεις κανέναν να σου λέει αν μπορείς ή αν δεν μπορείς. Χωρίς να χρειαστεί να προσφύγεις σε εράνους στο facebook, χωρίς να χρειαστεί να πουλήσεις σπίτια ή / και να δανειστείς.
  • Πρόσβαση.  Το 1.000.000€ που έχεις στην άκρη για την υγεία του παιδιού σου, σου δίνει την πρόσβαση στις πιο καινοτόμες θεραπείες. Σε αυτές που μπορεί να σημαίνουν την ζωή του παιδιού σου.
  • Αξιοπρέπεια.  Η αξιοπρέπεια του να σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό, ενσυναίσθηση και με κάλυψη των αναγκών του παιδιού σου αλλά και των δικών σου. Η αξιοπρέπεια του να περνάς αυτή τη δύσκολη περιπέτεια σε ένα καθαρό, αξιοπρεπές περιβάλλον.
  • Ηρεμία πνεύματος. Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι οκτώ στους δέκα ανθρώπους που μιλάω μου λένε: «Τίποτα δεν θα πάθουμε». Θαυμάζω την αισιοδοξία τους. Θες τα δικά μου προσωπικά βιώματα, θες οι έρανοι που βλέπω και ξαναβλέπω, θες οι εμπειρίες των πελατών μου (που ευτυχώς με άκουσαν και είχαν ασφαλιστεί), με έκαναν να είμαι λίγο υπερπροστατευτική. Μπορεί λοιπόν να ευχόμαστε να μην πάθουμε τίποτα αλλά η πραγματικότητα είναι μία: ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για αυτό. Και προσωπικά, αυτή η αβεβαιότητα σε ότι αφορά την υγεία του παιδιού  μου, δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει να νιώθω ανασφάλεια, θέλω να νιώθω ότι έχω τον έλεγχο των καταστάσεων σε ότι αφορά αυτή την ψυχούλα που αποφάσισα να φέρω στον κόσμο. Όπως λοιπόν φροντίζω τη διατροφή του, την ασφαλή μετακίνησή του, το περιβάλλον του, έτσι φροντίζω και την ασφάλεια της υγείας του.
  • Αποσόβηση οικονομικού ρίσκου. Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσουμε ότι το παιδί μου, αντιμετωπίζει ένα επιλύσιμο πρόβλημα υγείας. Ένα πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετωπίζεται αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι για να αντιμετωπιστεί αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, με αυτή την συγκεκριμένη θεραπεία, απαιτούνται περίπου 60.000€. Μην σας φαίνεται μεγάλο το ποσό, δεν είναι. Αυτά τα χρήματα ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα δεν υπάρχουν. Οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσω είναι δύο: Ή πουλάω το σπίτι μου (για την ακρίβεια το σκοτώνω μιας και χρειάζομαι τα χρήματα ΤΩΡΑ) και μένουμε οικογενειακώς άστεγοι όταν τελειώσει η περιπέτεια μας, ή δανείζομαι από έναν πλούσιο φίλο. Έστω ότι έχω αυτόν τον φίλο και μου δανείζει αυτό το ποσό. Αυτός ο φίλος λοιπόν θέλει να του επιστραφούν, εντός μίας πενταετίας, τα χρήματά του. Άρα, όταν τελειώσουν οι περιπέτειες της υγείας του παιδιού μου, θα πρέπει να επιστρέφω στον φίλο 1.000€ το μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια.  Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά θα δυσκολευόμουν ΠΑΡΑ πολύ να δίνω 1.000€ . Ενδεχομένως, η οικογένειά μου να αντιμετώπιζε οικονομική καταστροφή εάν μας προέκυπτε κάτι τέτοιο και δεν είχαμε ασφάλεια υγείας.  
  • Ασφαλισιμότητα.  Πολύ συχνά με προσεγγίζουν άνθρωποι για να ασφαλιστούν ΑΦΟΥ τους έχει προκύψει πρόβλημα υγείας. Δυστυχώς, αυτό είναι αδύνατο. Ασφαλιζόμαστε όταν είμαστε υγιείς. Μετά, είναι αργά. Θέλω λοιπόν εγώ, σαν γονιός, να στερήσω στο μέλλον, τη δυνατότητα αυτή από τα παιδιά μου;

Οπότε, το ερώτημα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα τα οποία δεν αναφέρονται για να μην μακρηγορήσω), είναι το εξής. Δεν είναι το «πόσο κοστίζει μια ασφάλεια υγείας για το παιδί μου» αλλά «ποια η αξία του κόστους της ασφάλειας υγείας του παιδιού μου».

Σας αφήνω να το απαντήσετε μόνοι σας. Είμαι σίγουρη ότι κανένας δεν θα θέλει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο γιατί κοίταξε το «κόστος» αλλά όχι την αξία.

Please follow and like us:

Comment (0)

Leave a Comments